Неявяването в съда на Лютви Местан, като един от двамата подсъдими

...
Неявяването в съда на Лютви Местан, като един от двамата подсъдими
Коментари Харесай

Отложиха отново делото срещу Лютви Местан

Неявяването в съда на Лютви Местан, като един от двамата подсъдими в дело за злополука край момчилградското село Загорско през 2019 г.  още веднъж бе причина за отсрочване на съвещанието.
При пътния случай умря бебе на шест месеца.
През февруари Лютви Местан бе признат по неотложност в момчилградската болница на стационарно лекуване с исхемичен мозъчен инсулт. По думите на арбитър Георги Милушев пред съда той писмено е подал невъзможността да участва, заради неналичието на основна смяна на здравословното му положение. Приложил е амбулаторен и болничен лист до края на юли, като моли за отсрочване за друга дата. 
От близо година Местан се пази самичък в правосъдния процес и отсъствието му би нарушило правото му на отбрана. От февруари до момента това е четвърто следващо съвещание по делото, на което той не се явява поради здравословното си положение. 
Освен Местан, в правосъдната зала още веднъж не се явиха движимостите лица изготвили последно поисканите спомагателни калкулации по автотехническата експертиза. Изчисленията на следващо съвещание не могат да бъдат прегледани в зала поради отсрочване на делото. Не се яви и единият от юристите на частното обвиняване. В зала участваха само вторият обвинен – бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева, в качеството ѝ на държавен обвинител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР